הם באים, הם חוזרים, הם מחייכים. אתה מקבל מחמאות. לפעמים אפילו שולחים לך הודעה שהאוכל היה מדהים, שהמקום היה נעים, שהשירות היה וואו.
אבל אתה פותח את הדו"ח חודשי – ואין שם רווח. רק שקט מדומה.

1. יותר מדי עובדים, או שעות עבודה מנופחות – לפעמים בגלל שאתה רוצה לתת שירות מדהים – אתה שם יותר מדי אנשי צוות. התוצאה: כל הכסף הולך למשכורות.
2. תמחור רך מדי – אם אתה לא מתמחר נכון – אתה לא תחזיק מעמד כדי להמשיך לשרת אותם.
3. אין שליטה על ההוצאות השוטפות – מזמינים סחורה בלי בקרה, לא עוברים על חשבוניות, לא משווים מחירים. לפעמים העסק מוציא 5,000 ש"ח מיותרים בחודש – וזה בדיוק הרווח שהיה חסר לך.
עסק רווחי זה עסק שאתה יודע מה קורה בו.
מרוצה מהלקוחות זה נחמד. אבל אתה צריך גם להיות מרוצה מהמספרים.
רוצה לראות איפה אתה מפסיד בלי לשים לב?
פגישה אחת – ואתה תצא עם תמונה ברורה, ודרך לתקן את זה.